Epäkonferenssisaarekkeen antia


Tänään pidimme toisen informaalin keskustelun epäkonferenssitilassa siitä, miten blogien käyttöönottoa voitaisiin edistää yliopistoissa. Ajatuksena oli, että paikalle tulisi henkilöitä useista yliopistoista. Ikävästi paikalla taisi olla pelkästään Helsingin yliopiston ihmisiä icon smile Epäkonferenssisaarekkeen antia Jere Majava toimi tilaisuuden puheenjohtajana ja kertoo tästä varmasti myöhemmin lisää.

124948476 33ff41ebb9 m Epäkonferenssisaarekkeen antia 

Keskeisin huomio mihin päädyimme, oli että blogien alustateknologiaa on turha yrittää yhdenmukaistaa. Kukin käyttäköön mitä blogialustaa haluaa, sillä tarpeita on yhtä monta kuin eri blogialustoja. Yliopistoissa voisi olla virallisia blogipalveluita osallisilleen, mutta niiden sijaan voi halutessaan käyttää vaikka jotakin ilmaista palvelua kuten Bloggeria. Monet alustoista ovat myös plugin-laajennuksilla muokattavissa haluamakseen.

Se mikä sen sijaan voisi toimia käyttöönoton edistämisen välineenä, on tämän ITK:n konferenssiaggregaattorin tyyppinen sovellus, joka luo näennäisen yhteisön. Tämänkin kokeilun yhtenä keskeisenä huomiona on, että moni on perustanut oman blogin pelkästään tämän konferenssiaggregaattorin takia. Toivottavasti ne blogit myös jatkavat omaa elämäänsä ilman ITK:ta icon smile Epäkonferenssisaarekkeen antia

Ihmiset haluavat kuulua yhteisöön ja yliopistojen välisen yhteistyön rakentaminen voisi lähteä tällaisista erilaisista aggregaattoreista, jotka yhdistävät erilaisia intressiryhmiä eri yliopistoista.

Voit kuunnella koko sessiomme keskustelun oheisesta Podcast-nauhoituksesta:

Unconference – Blogit yliopistoissa (MP3 – 28MB, 61min)

Share and Enjoy:
 • services sprite Epäkonferenssisaarekkeen antia
 • services sprite Epäkonferenssisaarekkeen antia
 • services sprite Epäkonferenssisaarekkeen antia
 • services sprite Epäkonferenssisaarekkeen antia
 • services sprite Epäkonferenssisaarekkeen antia

Tags: ,

 • Ksenia

  Hi! i am in the MLab course where you will make presentation tomorrow %)
  i was just wondering, is that Sami Andberg from HY on the picture?

  Sorry if i am mistaking!
  Ksenia